onsdag, januari 17, 2007

Om svar anhålles.



I dagens Aftonhoran kan man läsa ett öppet brev från Biljana Plavsic där hon gråter ut över sin situation på Hinseberg. Här kommer Hundlivets öppna svarsbrev...

Du är en av de värsta krigsförbrytarna från krigen i Jugoslavien och undrar: Varför ska jag sitta med prostituerade, mördare och knarklangare

Du är en av de högst uppsatta människorna som har dömts av krigsförbrytartribunalen i Haag och beklagar det ovärdiga i att du: högutbildad och fostrad i en ansedd familj, behöver utstå samma behandling som detta klientel, avklädning inpå bara kroppen och kroppsundersökning.

Ja du Biljana, du ansökte själv om att få sitta av din tid i Sverige. Det är få av din sort (massmördare) förunnat att få välja sådant själv. Jag hoppas att vår brevväxling kan fortsätta och ställer därför en fråga... Varför valde du Sverige, hade du hört om våra country club-liknande anstalter av någon annan Jugge? Det har ju som du säkert vet passerat en och annan landsman till dig genom Kriminalvårdsverkets grindar tidigare.

Nu är det ju så väl att man i vårat civilicerade rättssystem finns möjligheter och rättigheter såsom att ansöka om nåd hos regeringen eller att skriva brev till utsidan, t.ex. till Aftonhoran. I ditt forna rättssystem fanns nackskott eller våldtäkt (och sen nackskott) som rättighet och mutor som möjlighet. Jag kan inte låta bli att tycka att det är väldigt mycket rätt åt dig om du vantrivs under dina elva år som gäst här i mitt land. Du är en gammal kärring nu och dör förmodligen under din tid här. Du har säkert en intressant historia att berätta, och den skulle jag gärna läsa istället för ett senildement klagobrev till kvällspressen. Gör något vettigt av dina sista år i livet Biljana. Ett litet tips i all välmening bara.

Med önskan om fortsatt korrespondens./Hunden

2 kommentarer:

V.A.O. sa...

ngt vettigt skulle ju kunna vara att använda lakanen och lite händigt bygga en snara, för att sedan hänga sig om det nu är så besvärligt i finkan bland allt patrask.

Anonym sa...

Jag skrev en väldigt välformulerad förfrågan till hyndan, om en filmad intervju så att hon kunde dra sitt patetiska gnäll i tv. Men hon avböjde konstigt nog. Hon gillar ju annars medieuppmärksamheten. Stackars, stackars Plavsic som har det så odrägligt i den svenska finkan. Pfft!!