onsdag, januari 17, 2007

Underdog


Brittiska Channel 4´s Dispatches sände för ett par dagar sedan en dokumentär smygfilmad i brittiska moskéer. Den ligger nu utlagd på bland annat Youtube och är därmed tillgänglig för undertecknad. Varför intresserar jag mig då för en dokumentär om skitmänniskor i ett skitland? Förutom det nästan lyteskomiska i den så finns det en annan poäng i denna historia, och det är att svensk TV aldrig skulle kunna göra en liknande dokumentär om svenska moskéer på grund av ett politiskt korrekt tryck underifrån.


Att Sverige är ett extremt politiskt korrekt och mesigt land officiellt är väl de flesta överens om. Här fungerar vår demokrati. Politikerna gör och säger det folket vill trots att de enligt deras eget intellekt och idéologiska övertygelser tänker något annat. Ta vänsterpartierna som ett exempel, enligt den traditionella vänstertanken är ju inte religion över huvud taget något att direkt hurra över, om det inte som nu bedrivs ett imperialistiskt krig av det kristna USA mot arabvärlden (muslimerna), för då är fiendens fiende din vän. Alltså förs väldigt sällan någon seriös politisk kamp från vänsterhåll mot islamisterna i samhället trots att de rimligtvis borde hata varandra. Sossarna har till och med gått så långt att de samarbetar med den radikalislamistiska organisationen Muslimska brödraskapet men det hoppas jag är ett olycksfall i arbetet.


Det var den konspiratoriska förklaringen. Den förklaring jag tror ligger närmare till hands är att man från politikerhåll ser muslimer som en minoritet, alltså är det synd om dem och vi i majoritetssamhället, med världens dåligaste samvete för ingenting, förtrycker dem. Vänsterpartierna vill gärna vara på de svagas sida, men ibland blir det så fel. De saudifinansierade islamisterna är varken svaga eller proletära, okej?


Samma sak gäller media menar jag. Gud nåde den redaktion som skulle få för sig att göra en kritisk granskning av moskéerna Stockholm, Göteborg eller Malmö utan att samtidigt säga att 99,9% av musslorna i landet älskar fred, demokrati och jämställdhet mellan könen. Kvällspressen som springer pöbelns ärenden skulle stena dem till döds i drevet trots att de inte har gjort något annat än att granska en företeelse kritiskt. Efter ett dygn i drevet skulle redaktionen i fråga krypa till korset (göra en pudel på agnostikersvenska) och hänga på i drevet mot sig själva. De skulle de kommande veckorna producera timtals med naiva dokumentärer om våran kollektiva skuld i skapandet av utanförskap och segregation som i sin tur leder till extremismen. Vi borde skämmas och välkomna fler moskéer i stan som plåster på såren. Det de missar då är att islamistisk extremism även lever och frodas fint i länder som förtrycker alla andra grupper förutom just islamisterna som styr landet. Saudiarabien är ett exempel.


Allt detta beror på oss, det svenska folket. Vi är så invanda/inlärda/inpräntade med tanken om att den svage alltid har rätt att till och med Hitler him self var Aftonhorans och en stor del av folkets gullegris tills han blev starke Adolf.

Om svar anhålles.



I dagens Aftonhoran kan man läsa ett öppet brev från Biljana Plavsic där hon gråter ut över sin situation på Hinseberg. Här kommer Hundlivets öppna svarsbrev...

Du är en av de värsta krigsförbrytarna från krigen i Jugoslavien och undrar: Varför ska jag sitta med prostituerade, mördare och knarklangare

Du är en av de högst uppsatta människorna som har dömts av krigsförbrytartribunalen i Haag och beklagar det ovärdiga i att du: högutbildad och fostrad i en ansedd familj, behöver utstå samma behandling som detta klientel, avklädning inpå bara kroppen och kroppsundersökning.

Ja du Biljana, du ansökte själv om att få sitta av din tid i Sverige. Det är få av din sort (massmördare) förunnat att få välja sådant själv. Jag hoppas att vår brevväxling kan fortsätta och ställer därför en fråga... Varför valde du Sverige, hade du hört om våra country club-liknande anstalter av någon annan Jugge? Det har ju som du säkert vet passerat en och annan landsman till dig genom Kriminalvårdsverkets grindar tidigare.

Nu är det ju så väl att man i vårat civilicerade rättssystem finns möjligheter och rättigheter såsom att ansöka om nåd hos regeringen eller att skriva brev till utsidan, t.ex. till Aftonhoran. I ditt forna rättssystem fanns nackskott eller våldtäkt (och sen nackskott) som rättighet och mutor som möjlighet. Jag kan inte låta bli att tycka att det är väldigt mycket rätt åt dig om du vantrivs under dina elva år som gäst här i mitt land. Du är en gammal kärring nu och dör förmodligen under din tid här. Du har säkert en intressant historia att berätta, och den skulle jag gärna läsa istället för ett senildement klagobrev till kvällspressen. Gör något vettigt av dina sista år i livet Biljana. Ett litet tips i all välmening bara.

Med önskan om fortsatt korrespondens./Hunden